Svenska uppgift-"ett brev om mig själv"

Mitt brev om honom, om han den där Jesper Andersson.

"För mig är en snäll människa en individ som lever med etiken i sitt hjärta." Den snälla människan är minst av allt dum, tvärtom mycket klok, eftersom hon har förstått att det vi gör för andra gör vi också för oss själva."
Konsten att vara snäll heter den, boken alltså. Ett verk som inspirerar mig konstant, dagligen. På ett intressant sätt så visar den stigen man skall gå för ett lyckligare liv.

"Statsminister!" Var ett utav de svar jag fick utav den yngsta familjemedlemmen vid köksbordet häromdagen då jag frågade vad de trodde att jag skulle bli.
Men människan som jag bryr mig mest om i hela världen sa att jag är en potentiell Jan Eliasson, att framstå som diplomat och reflektera dagligen. Se saker från olika perspektiv, förstå och analysera. "Jesper, jag tror att du kommer passa kanon som diplomat." Min mor är underbar, min största förebild någonsin. Orden går då rakt in i hjärtat, när man hör dem utav mamma. Varför inte bli Jan Eliasson nummer 2? En ännu bättre Jan Eliasson? Jag kan bli precis vad jag vill, det kan alla. Men det oundvikliga villkoret är att man själv måste vilja.

För att återgå till vad jag kommer bli. Jag vet inte, jag har inte någon som helst aning om vad jag kommer "bli". Förstår mig dessutom inte riktigt på den formuleringen, är det ett krav när man reflekterar kring frågan? Att man måste välja en sak? Varför inte uppleva att vara en undervattensdykare, polis, reseledare, au pair & diplomat? Dessa är några utav de saker jag kommer uppleva. Förhoppningsvis hinner man med ännu mer saker på vägen att pröva på för att få ett vidare perspektiv på livet och dess möjligheter innan man dör.

Att få ett vidare perspektiv på livet håller jag faktiskt på med i detta nu att utveckla, en stor del genom mitt val av linje och skola, samhällsprogrammet på Donnergymnasiet i Göteborg. Sveriges näst största stad, inte i någon håla där man känner majoriteten och där majoriteten känner dig. En ytterligare möjlighet att utveckla mitt sätt att se saker på, att fundera kritiskt kring samhället med en stabil kunskapsgrund kommer att vara en skön känsla. Så som Jan Eliasson. Med tanke på de skrivna rader angående de saker jag vill uppleva genom livet så anser jag att erbjudandet samhällsprogrammet har verkar aktuellt. Med denna breda utbildning jag söker efter för att därefter kunna välja en mer specifik inriktning.

Genom att läsa denna text så kommer ni successivt samla vetskap kring mig och att ett större intresse jag har är att reflektera kring saker. Sedan att vara fysiskt aktiv anser jag vara väldigt roligt. Läsa, utbilda sig och förstå är också ett intresse som jag har.

Mitt brev om honom, om han den där Jesper.
7654321
Hadet Fedt Tiep.

Yespear out!

RSS 2.0